Koop uw eigen chalet in Havelte                                                    

Omgeving

Havelte en het Holtingerveld

Havelte is één van de 26 dorpen en kleinere kernen van de gemeente Westerveld, ook wel genoemd: Het Nationale Park van Drenthe. Want binnen de gemeentegrenzen liggen de nationale parken het Drents Friese Wold en het Dwingelderveld.

 

In en rond het dorp Havelte, dat op 12 km afstand van Meppel en Steenwijk ligt, is veel te beleven. Hier stapt u de poort van het groene en ruime Drenthe binnen. Naast de uitgestrekte bossen, heidevelden, zandverstuivingen en weidegebieden vindt u er veel monumentale panden en Saksische boerderijen.

 

Maak kennis met de Holtinger schaapskudde met fraaie schaapskooi, hunebedden en grafheuvels alsook de natuurreservaten Brandeveen en het Ooster- en Westerzand. Daarnaast heeft Havelte een fraai openluchtzwembad, een schitterend aangelegde 18-holes golfbaan en een uitstekend winkelbestand om je inkopen te doen. Dat Havelte zich de parel van Drenthe noemt is dan ook niet voor niets.

 

Heb je al eens een bezoek gebracht aan de toegangspoort Holtingerveld?

De schaapskooi van de Holtinger Schaapskudde heeft hier een plek. 's Ochtends vroeg en 's avonds kunt u de kudde uitzwaaien of weer welkom thuis heten. Natuurlijk kunt u ook op zoek gaan naar de kudde op de hei.


De toegangspoort Holtingerveld is de entree voor het natuur- gebied het Holtingerveld, Havelterberg, Ooster- en Westerzand: uitzonderlijke mooie natuurgebieden, waarin je uren kunt struinen, fietsen, wandelen en vanaf het vakantiechalet loop je er zo naar toe! 
Verschillende belevingsroutes starten vanaf deze plek. Een wandeling naar de beroemde hunebedden op de Havelterberg is eveneens zo gemaakt.

 

En in Drenthe is nog veel meer te beleven: http://www.hetnationaleparkvandrenthe.nl